Primera edició completa d’”El cap amb el llençol”, obra narrativa de Pep Rosanes-Creus

Pep Rosanes-Creus, El cap amb el llençol. Edició completa. Barcelona: Jesús Aumatell, editor, 2020. ISBN 978-84-16304-62-2; 164 pàgines; plecs cosits, enquadernats en rústica (amb solapes) o cartoné. El tiratge en rústica consta de 100 exemplars i el preu és de PVP 12,50 €. L’enquadernació en cartoné constitueix una edició artesanal progressiva numerada (1 / 50) fins un màxim de 50 exemplars, que s’elaboren per encàrrec. PVP 17,50 €.

Aquesta nova edició del llibre de relats El cap amb el llençol, de Pep Rosanes-Creus, recull tota l’obra narrativa produïda per l’autor. En relació amb la primera edició, que va produir l’Editorial Galerada l’any 2004, aquesta que presentem ara inclou tres textos que aleshores van quedar exclosos per raons circumstancials: el mecanoscrit original va arribar en aquella editorial a través d’un intermediari, un bon amic de l’autor que ja en d’altres ocasions havia gestionat lliuraments d’obra seva en d’altres editorials, comptant, és clar, no només amb la seva aquiescència, ans amb el seu agraïment per fer-ho tan desinteressadament. En aquesta ocasió, però, s’havia esdevingut que, amb els anys, l’autor havia afegit tres relats al conjunt, els quals no estaven inclosos en el document que l’amic va fer arribar a l’Editorial Galerada, on van accedir a publicar-ho, activant tot seguit un procés d’edició que ja no va ser possible d’aturar per afegir-hi els contes absents.

Pel que fa al material inèdit, dos dels relats, “Barrès” i “La revolta dels arbres”, per bé que enriqueixen el conjunt, no el modifiquen en substància, ja que encaixen harmoniosament en una de les seves línies principals, aquella que, amb el recurs del simbolisme i de l’onirisme, desemboca en l’absurd i/o la tragèdia, d’on emergeix l’horror i amb ell l’angoixa més descarnada. Molt diferent és el cas del tercer, “Envia’m un sobre buit”, el qual, amb la tècnica epistolar, s’estructura sobre vivències personals de l’autor, senzillament retocades per tal de sostenir-se com a conjunt narratiu. Així, tot i que l’argument no és altre que la reflexió al voltant d’una relació amorosa que ja ha conclòs i de les possibilitats d’ésser represa, en aquest relat no hi ha cap més element d’enjòlit que la incerta possibilitat d’obtenir una resposta positiva de la destinatària de les missives. Entretant, però, cada paràgraf descriu, amb precisió detallista, un o altre element característic de l’univers sentimental del remitent.

El cap amb el llençol, tal i com el publiquem ara, doncs, tot i ser una nova edició d’un llibre publicat fa setze anys, és també un llibre nou. Una bona ocasió, doncs, per recuperar-lo, si ja l’havíeu llegit, o per endinsar-vos-hi per primera vegada si no ho havíeu fet.

La nostra és una edició artesanal, per a la qual hem recuperat procediments que ja havíem posat en pràctica fa vint anys, en les primeres èpoques d’emboscall: llibres de plecs cosits, enquadernats amb o bé en rústica (la tapa consisteix en una cartolina impresa, amb solapes a la part anterior i posterior) o bé en cartoné, en aquest cas, cartó gris folrat amb paper. L’edició en rústica consta de 100 exemplars, mentre que l’enquadernació en cartonés només es fa sota demanda: cada exemplar ve numerat (sobre un tiratge màxim de 50) i signat per l’editor —que actua alhora com a impressor i enquadernador—, per certificar-ne l’autenticitat; també hi consta el lloc (normalment Barcelona) i la data en què ha estat produït.

El preu de venda és del llibre en rústica és de 12,50 €, i en cartoné 17,50 €; s’hi sumen 3 € d’enviament.

Per una comanda de 20 euros (en un o diversos títols publicats per JAeditor) o més l’enviament és gratuït.

Per una comanda de 30 euros (en un o diversos títols publicats per JAeditor) o més, enviament gratuït i descompte del 5%.

Per una comanda de 40 euros (en un o diversos títols publicats per JAeditor) o més enviament gratuït i descompte del 10%.

Per una comanda de 50 euros (en un o diversos títols publicats per JAeditor) o més enviament gratuït i descompte del 15%.

A la botiga del nostre web podeu veure els productes que tenim disponibles, i adquirir-los individualment, però no hi podem aplicar descomptes (en el cas que siguin pertinents), i el pagament s’ha de fer per Pay Pal.

Si teniu opció a algun descompte, per fer-lo efectiu caldrà que us poseu en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic jesusaumatelleditor@gmail.com; a través d’aquesta via també podem oferir-vos pagament per ingrés en un compte bancari.

Per qualsevol dubte, escriviu a l’adreça de correu electrònic que hem indicat més amunt, o truqueu-nos al telèfon 631 288 004.

Leave a Reply

%d bloggers like this: