Primera balada de la novia muerta / Las dos rosas blancas (cat)

Obra poètica d’Albert Tugues

Fotos de Judith Xifré

[esp]

Escrita a rel de la mort de la seva parella a finals de 2019, aquesta obra relata, com si es tractés d’un dietari líric, el dia a dia del supervivent. A l’aïllament que comporta el dol per la pèrdua de l’estimada, ben aviat s’hi afegeix el de l’obligat confinament per la pandèmia. Doblement tancat -en si mateix i dins el seu pis-, el poeta elabora el dolor de la millor manera que pot i sap: a través de l’escriptura. No es tracta pas d’un llibre d’autoajuda, però és veritat que aquests textos evidencien el poder terapèutic de l’escriptura.


Un poema del llibre:

SE QUERÍAN, SIN DECIRLO
(Ligera variación sobre el tema anterior)


Vivían juntos y se querían, aun sin saberlo, sin haberlo manifestado más que en raras ocasiones, con motivo de alguna fiesta de juventud, o con la llegada de algunas flores, ramos marchitos ya en el olvido.


Se querían, pues, de este modo.

Sin decirlo. Así continuaron a lo largo del tiempo, queriéndose y desqueriéndose, con pocas palabras, y ,de vez en cuando, un ramo que se abría y que pronto se marchitaba en un jarrón arrinconado.

Dos hojas solitarias

Descrarregeu-vos gratuïtament les primeres pàgines del llibre clicant aquí.


Podeu comprar el llibre aquí (os l’enviem, com a PDF, por correo electrónico al rebre notificació de la compra; seguint aquest enllaç, el podeu adquirir a Lektu, on l’arxiu se descarrega immediatament després del pagament):

O podeu aprofitar aquesta oferta: els tres volums de la sèrie al preu de dos (també disponible a Lektu clicant aquí):

Leave a Reply

%d bloggers like this: