Jesús Aumatell

Nascut a Manlleu el 5 de febrer de 1963. Va fer estudis de primària a l’escola pública de Manlleu (aleshores anomenada Colegio Nacional Francisco Franco) on va rebre una educació castellanitzant, com correspon a l’època. Només en els últims cursos va rebre algunes classes de català.

Va treballar a partir dels catorze anys en diversos oficis. A principis de la dècada dels 80 entra en contacte amb el grup d’osonencs que feien la revista Home Zero (Miquel Vilardell, Josep Manel Ferrer Moreno…). Hi va col·laborar en els tres darrers números (del 10 al 12).

El 1988 va accedir a la universitat a través de les proves per més grans de 25 anys i va cursar la carrera de Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona (1988-1993).

Ha publicat ressenyes i articles literaris a diversos mitjans (El 9 NouEl pou de lletresReduccionsAusa…). Ha publicat obra de creació (poemes i contes) en diverses revistes (Manlleu PublicacióReduccionsEl ForatEl Pou de la Gallina).

El 1998 va posar en marxa emboscall, editorial artesanal per a l’edició de literatura. Després d’alguns daltabaixos, en la simbòlica data de l’1 d’octubre de 2017, aquesta iniciativa es va donar per tancada.

Ara (febrer de 2020) arrenca un nou projecte editorial, de caràcter més personal, però hereu de l’etapa anterior, els valors de la qual hom vol recuperar en la mesura que sigui possible, per oferir-los en la marc actual, eminentment determinat pels nous formats electrònics -sense renunciar, però, al llibre imprès, per molt que es pot considerar, ja, pràcticament un luxe.

Obres:

Compra o fes un donatiu:

Leave a Reply

%d bloggers like this: