Els autors

El recurs més valuós d’una literatura viva són els autors. Hom havia parlat de “la mort de l’autor”, però el temps ha demostrat que, mort o viu, l’autor és la pedra angular sobre la qual tota la resta es fonamenta. L’editor ha de saber valorar l’autor, perquè d’això depèn en bona mesura l’èxit a l’hora d’oferir-ne al públic les obres. I no cal embellir, falsejar, exagerar res, simplement conèixer bé l’autor i l’obra, i ser capaç de transmetre’n al públic una imatge concisa però completa, i entenedora però rigorosa.


Antoni Ferret

Antoni ferret

(Barcelona, 1935) és un historiador, lingüista i corrector català. Autor d’obres divulgatives en matèria lingüística, històrica i de temàtica cristiana… Segueix llegint.


Pep Rosanes-Creus

Pep Rosanes-Creus neix a Manlleu l’any 1957, vila on passa els primers anys. Encara nen, la seva família es trasllada a Roda de Ter. El 1975 coincideix a l’Institut de Vic amb una colla d’altres estudiants amb vocació literària, i aquell mateix any realitza amb un d’ells, Jordi Bardolet, una revista sense títol (un plec grapat de poemes, al qual es referien amb el nom de Poemes de l’Institut de Vic), amb textos de tots dos, sense signar, llevat dels dos últims, en el que era un desafiament al lector a identificar l’autoria de la resta. Segueix llegint.


Àngel Rodríguez

Àngel Rodríguez va néixer a Figueres (Alt Empordà), 1966, on ara exerceix professor de filosofia. Al taller de la família va aprendre la professió de pastisser; el llibre La pastisseria a mà (2004), escrit juntament amb el seu pare, Ernest Rodríguez, és un reflex del seu ofici. Sota el pseudònim d’Àngel Custodi té auto-publicats dos llibres de poesia: Voracitat Blanca (1989) i Monstruari (1994). Segueix llegint.


Albert Tugues

Albert Tugues (Barcelona, 1947), poeta i narrador, va publicar el 1986 Guía urbana de infancias, calles y espectros (poemes en prosa, “Asimetria”, Lentini Editor); el 1989, Guía urbana de perplejos (Ed. Arts de l’Llibre, poemes en prosa); el 1990 El archivo del copista (prosa i poesia, Ed. Arts del Llibre); el 1989 Distritos postales para ausentes (El Bardo Ed., poemes en prosa)… Segueix llegint (català). Leer este texto completo en español.


Jesús Aumatell

Nascut a Manlleu el 5 de febrer de 1963. Va fer estudis de primària a l’escola pública de Manlleu (aleshores anomenada Colegio Nacional Francisco Franco) on va rebre una educació castellanitzant, com correspon a l’època. Només en els últims cursos va rebre algunes classes de català. Segueix llegint.


Per publicar amb nosaltres

%d bloggers like this: