El cap amb el llençol

Primera edició completa del llibre de relats de Pep Rosanes-Creus

El cap amb el llençol
ISBN 978-84-16304-62-2
168 p.
PVP 15 €

Aquesta nova edició del llibre de relats El cap amb el llençol, de Pep Rosanes-Creus, recull tot el contingut del llibre tal com l’havia donat per conclòs l’autor. En relació amb la primera edició, apareguda l’any 2004, aquesta que presentem ara inclou tres textos que aleshores van quedar exclosos per raons circumstancials, alienes a la voluntat de l’autor.

Pel que fa al material inèdit, dos dels relats, “Barrès” i “La revolta dels arbres”, per bé que enriqueixen el conjunt, no el modifiquen en substància. Aquests dos contes encaixen harmoniosament en una de les línies principals del volum, aquella que, amb el recurs del simbolisme i de l’onirisme, desemboca en l’absurd i/o la tragèdia, d’on emergeix l’horror i amb ell l’angoixa més descarnada. Molt diferent és el cas del tercer, “Envia’m un sobre buit”, el qual, amb la tècnica epistolar, s’estructura sobre vivències personals de l’autor, senzillament retocades per tal de sostenir-se com a conjunt narratiu. En aquest relat no hi ha cap més element d’enjòlit que la incerta possibilitat d’obtenir una resposta positiva de la destinatària de les missives en relació amb la possible represa d’una relació amorosa que ja ha conclòs. Entretant, però, cada paràgraf descriu, amb precisió detallista, qualcun element característic de l’univers sentimental del remitent.

El cap amb el llençol, tal com el publiquem ara, doncs, tot i ser una nova edició d’un llibre publicat fa divuit anys, és també un llibre nou. Una bona ocasió, doncs, per recuperar-lo, si ja l’havíeu llegit, o per endinsar-vos-hi per primera vegada si no ho havíeu fet.

Amb aquest llibre iniciem la col·lecció de narrativa “Barrès”, nom d’un turó a l’entrada sud de l’Esquirol, i títol, també, del primer dels contes inclosos.

Disponible a les llibreries de Catalunya (Distribuïdora Popular).

També podeu comprar-nos-el directament (aviat més informació).

Leave a Reply

%d bloggers like this: