AMPLE

Una publicació d’emboscall

A principis dels anys 2000, en l’època inicial d’emboscall, vaig fer un opuscle publicitari on aplegava documents de difusió de les publicacions. Es tractava de textos majoritàriament produïts per mi mateix; de fet, només en un cas —que es consigna més endavant— no és així.

Li vaig posar per títol AMPLE, i la llegenda “Revista emboscada de literatura” li servia d’epígraf definitori. Només en vaig produir tres números:

Número1

Portada  del primer número de fulletó publicitari AMPLE.

Dedicat al tema Escriptura i memòria, va aparèixer el desembre de 2000. Hi havia ressenyes dels llibres Declinant el teu nom, de Glòria Torrent Bardolet, Memorias de un niño de la guerra, de Félix Jurado, i de La mentida original, d’Antoni Pladevall i Arumí. A l’última pàgina hi vaig posar un relat breu de collita pròpia, d’alguna manera relacionat amb el tema general del fulletó.

Llegiu-lo aquí mateix:

ample1b

Número 2

Portada d'AMPLE núm. 2

El tema d’aquest número era Literatura de dones. Aparegut el febrer de 2001, incloïa ressenyes de les obres La llei del pèndol, d’Anna Aguilar Pujol, Miralls, de Montserrat Llorens (amb il·lustracions de Fina Casalí), La pubilla blanca, de Roser Iborra i Generacions i altres contes, de Josepa Plans i Sayós. Cloïa l’opuscle un text que repassava succintament la trajectòria literària de Maria Font.

Heus-lo ací:

ample2b

Número 3

Portada d'AMPLE núm. 3

Descripció / invenció és l’epígraf del núm. 3 i últim. Està dedicat, d’una banda, a la producció poètica de Carme Morera i, de l’altra, a l’obra ¿La revolución devora al revolucionario?, d’Antoni Rotllant. Precisament és en relació amb aquesta publicació que vaig incorporar, amb el seu consentiment, el mateix text que Joan Brugués havia utilitzat en la presentació del llibre a Vic.

Podeu llegir-lo tot seguit:

ample3b

A.M.P.L.E.

Actualment estic treballant en una publicació destinada a la difusió de les meves activitats editorials, per a la qual recuperaré el títol d’A.M.P.L.E., per bé que, com veieu, ara adopta el format d’unes sigles. Aquest acrònim correspon a “Actualització i Memòria de la Plataforma de Lectura i Edició” www.jesusaumatelleditor.com.

El primer número de la nova etapa (el “zero”) estarà íntegrament dedicat a Pep Rosanes-Creus. Hi haurà dos apartats; el primer, bio-bibliogràfic, se centrarà en la seva trajectòria vital, mentre que el segon aprofundirà en alguna (o algunes) de les seves obres. Hi haurà, a més una separata amb una edició en un altre format de la revista Poemes de l’institut de Vic 1975, que ja podeu llegir en versió web en aquest mateix lloc; cliqueu aquí per accedir-hi.

Estic realitzant aquest número amb eines de Bütton (un plugin per a InDesign), com a exercici d’un curs que segueixo al CIFO de l’Hospitalet. Quan estigui enllestit (i després d’haver-lo presentat en el marc del curs) ho compartiré i difondré en i des d’aquesta plataforma.

Comentaris 2

  • Fantàstica recuperació de treballs.

    • Gràcies, Albert. Ja fa temps pensava fer quelcom semblant, exclusivament en format electrònic. Com dic a l’entrada, ara, com a treball d’una assignatura d’un curs sobre llibres electrònics que estic seguint al CIFO l’Hospitalet, he fet una publicació, per a la qual he recuperat la capçalera. Aviat espero poder-ho compartir en aquesta plataforma (tot i que està fet amb una aplicació per a mòbils, Bütton).

Leave a Reply

%d bloggers like this: