Albert Tugues (Ca)

[Es]

Albert Tugues (Barcelona, 1947), poeta i narrador, va publicar el 1986 Guía urbana de infancias, calles y espectros (poemes en prosa, revista Asimetria, Lentini Editor); el 1989, Guía urbana de perplejos (Ed. Arts del Llibre, poemes en prosa); el 1990 El archivo del copista (prosa i poesia, Ed. Arts del Llibre); el 1989 Distritos postales para ausentes (El Bardo Ed., poemes en prosa); el 2002 Historias breves de este mundo (relats, Random House Mondadori Ed.); el 2006 Lugar de perdición (Emboscall); el 2007 El espía del ramo marchito (Emboscall); el 2008 El caso de una sangre derramada (amb il·lustracions de Jorge de los Santos i un epíleg de Valérie Tasso, Ed. Emboscall); el 2010 Cancionero de prisión (March Editor, amb dibuixos de Laura P. Vernetti, i epíleg i portada de Jorge de los Santos; reeditat en format digital el 2014 per Emboscall); el 2015 Los cuentos de la casa barroca (Emboscall, actualment disponible en format digital)…

Albert Tugues
Albert Tugues

En català, Sang de violí a la teulada (Les arts del Llibre, 1979, hi ha ed. digital a Emboscall, 2014), Balada de l’aprenent de joieria que tenia la mare puta (Emboscall, 2016; actualment disponible en edició digital) Balada de l’oficinista, el cantant i la meuca en cap (Edicions P, 2018, en curs de reedició per part d’una altra editorial) i Balada de les bodes de plata del malparit (Edicions P, 2019, reeditada per JA_e el 2021).

Va ser membre fundador de les revistes de poesia Hora de Poesía, Asimetría i Poesía 080. Va coordinar els cicles “Veus Noves” i “Work in Progress” a l’ACEC. Coordina i manté el bloc Pensió Ulisses. Habitacions per a artistes: http://pensionulises.blogspot.com/

Carme Riera, al·ludint a el subjecte poètic o narratiu dels textos d’Alberto Tugues, comenta que “ens sentim igual que ell, mutilats, coixos, mancs, camatorts o geperuts, a més d’estranys, perquè som també uns pobres diables indefensos davant l’aclaparament de l’existència, en un món que no ens pertany.”

A JA editor acabem de publicar els tres volums del cicle de Baladas de la novia muerta, escrites des de finals de 2019 fins pràcticament la data actual:

Leave a Reply

%d bloggers like this: